top of page

Het kerkje van Waterlandkerkje is eigendom van de Stichting Oude Zeeuwse Kerken (SOZK).

Deze stichting beheert momenteel 4 Zeeuwse kerken: in Zierikzee, Baarland, Kats en Waterlandkerkje.


Onze groep van ca. 20 vrijwilligers beheren het kerkje van Waterlandkerkje. Wij werken er hard aan om het kerkje in gebruik te houden, we zorgen voor het dagelijks en klein onderhoud en wij zijn uw gastheer/vrouw bij concerten en exposities.

Om hiervoor enige financiële ruimte te hebben, organiseert de werkgroep tentoonstellingen en concerten en verhuurt zij de kerk voor bijeenkomsten. Wij krijgen geen subsidie, wel hebben we enkele sponsors (zie hieronder).


Wilt u informatie over verhuur? Neemt u dan contact met ons op. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn en wat e.e.a. kost.

In 2019 hebben we - met dank aan enkele nieuwe sponsors - onze geluidsinstallatie kunnen vernieuwen en uitbreiden. En we hebben nu Wifi in de kerk. Dat is een uitkomst voor ons allemaal, want telefonisch is de bereikbaarheid in de kerk nihil, dus kunnen we communiceren via Internet. We schaften ook een bescheiden lichtinstallatie aan en een groot beeldscherm waar de artiesten en huurders gebruik van kunnen maken.


In 2018 is er veel verbouwd aan het kerkje, in opdracht van - en gefinancierd door - de Stichting oude Zeeuwse kerken. Eerst is de vloer grondig onder handen genomen. De antieke blauwe plavuizen liggen in een nieuw bedje. De hele noordelijke binnenmuur is kaal gemaakt en van een nieuwe stuclaag voorzien. De afgekeurde (onveilig) gevelkachels zijn verwijderd en er is een nieuw duurzaam verwarmingssysteem geïnstalleerd. De kerktemperatuur is nu zéér behaaglijk!

bottom of page